Uw eigen boek uitgeven?

Elk mens heeft een droom. Wel meer dan één zelfs. Sommigen willen parachutespringen, sommigen willen elk boek uit de bibliotheek gelezen hebben, sommigen willen het voor hen mooiste beroep van de wereld uitoefenen, en zo zijn er nog talloze dromen. Helaas is niet elke droom te verwezenlijken, maar een van de meest gehoorde dromen is wel degelijk te verwezenlijken: het schrijven en het uitgeven van een boek. Uiteraard is deze droom niet zomaar te verwezenlijken. Het schrijven en uitgeven van een boek vergt veel geduld, energie en tijd, maar ook het uit laten komen van deze droom hoeft u niet alleen te doen.

Hoe geeft u een boek uit?

Gelukkig hoeft u het allemaal niet alleen te doen. Spinam neemt veel voor zijn rekening. Zo zorgt Spinam ervoor dat uw boek een ISBN-nummer krijgt en hiermee bij alle boekhandels verkrijgbaar is. Ook kan Spinam – uiteraard in samenspraak met u – een geschikte omslag voor uw boek ontwerpen en een pakkende tekst voor op de achterflap schrijven. Zelfs de inhoud van uw boek wordt door de schrijfster of redactrice van Spinam gecontroleerd op taal- en spelfouten. Het enige wat u hoeft te doen, is inhoud leveren, het kiezen van het soort papier en inbinding, de proefdruk in handen nemen, en akkoord gaan met het eindresultaat; Spinam doet de rest.

Is dat niet te duur voor u?

Evenals parachutespringen is het uitgeven van een boek niet gratis, maar in tegenstelling tot het parachutespringen kunt u met het uitgeven van een boek de nodige investering(en) gewoon weer terugverdienen. Hoeveel u terugverdient, is geheel aan u. Spinam kent namelijk twee financieringsvormen: Spinam financiert de kosten óf u, als auteur, financiert de kosten.

Welke financieringsvormen zijn er?

De eerste mogelijkheid houdt in dat Spinam het uitgeven van het boek – denk aan drukken en ISBN-nummer verzorgen – helemaal financiert. Maar ook nu geldt; voor niets gaat de zon op. Voor het financieren van een boek reserveert Spinam €1,50 per verkocht boek.

De tweede mogelijkheid houdt in dat u zelf voor de kosten opdraait, waardoor de gehele winst naar u gaat. Voor voorraad en opslag hoeft u niets te betalen.

In beide gevallen geldt dat de oplage er niet toe doet. Een boek wordt pas gedrukt, wanneer er een boek besteld wordt. Het bestellen van een boek kan vrijwel overal. Uw boek zal namelijk te koop zijn bij Spinam en alle boekwinkels – zowel online, als fysiek.

Wat kunt u er aan verdienen?

Om een beeld te krijgen van de kosten en winsten van het uitgeven van boek, staat hier een mogelijke situatie beschreven: een boek van ongeveer 120 bladzijden uitgeven met een zachte kaft kost ongeveer €300,-. Een realistische verkoopprijs zou dan ongeveer €10,- zijn. Wanneer Spinam het boek financiert, zou u per verkocht boek €3,- verdienen – hier zijn de kosten voor het uitgeven en financieren al vanaf gehaald. Dit betekent dat u €4,50 per verkocht boek zou krijgen, als u het uitgeven zelf financiert.

Uiteraard zijn deze getallen geheel afhankelijk van de keuzes die u maakt. Hierbij moet u denken aan de kaft, het soort papier en het aantal pagina’s. Voorafgaande was slechts een voorbeeld.

Tijd om uw droom waar te maken?

Heeft u – net als velen – altijd al gedroomd van het schrijven en uitgeven van uw eigen boek? Spinam helpt u graag deze droom te verwezenlijken. En vergeet niet dat het uw boek is; u maakt uw wensen kenbaar en Spinam zorgt ervoor dat het in orde komt.

Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op.

‘Met Spinam zet u de eerste stappen in de toekomst’

Share
augustus 26th, 2017 by Daniël Doorn
Spinam Whatsapp
Stuur ons uw bericht