Veiligheid in de nieuwe wereld

Helaas is 100% veiligheid in de nieuwe wereld een utopie. Maar omdat Spinam graag iedereen een stapje verder helpt, hebben we wat bedacht. Met onze workshop “veiligheid in de nieuwe wereld” nemen we een kijkje in deze nieuwe wereld en gaan we praktisch met uw vragen aan de slag om uw kennis, bewustwording en basishouding te verbeteren zodat u de juiste maatregelen kunt nemen.

Vragen die onder andere aan bod komen zijn:

  • Wat is veiligheid?
  • Wie maakt het onveilig en waarom?
  • Hoe kan eerlijkheid ons helpen?
  • Hoe ga ik om met (on)veiligheid?

Als voorbeeld: Een loslopende leeuw beschouwen we als onveilig. In een kooi stoppen ligt voor de hand. Maar 100% is dat niet. Een leeuw kan ontsnappen. De leeuw laten inslapen verkleint het gevaar dan nog meer. Opportunisten roepen nu in koor: Alle leeuwen dood maken. Dat is veiliger. Maar nee, er zijn nog meer roofdieren. En wij mensen bijten elkaar ook. Dus alle mensen dan ook maar… Denk het dus niet.

Omgaan met dit risico leert ons om te reageren op nieuwe oorzaken die onze veiligheid in gevaar kunnen brengen. Met bewustwording, kennis, oefening en de juiste maatregelen kan iedereen een eind komen en veiliger leven. In het samenspel van potentieel gevaarlijke situaties en de juiste tegenmaatregelen zit een wereld van rationeel denken, acceptatie, berusting en vooral een juiste basishouding.

De workshops worden de eerste en/of de derde dinsdagavond van de maand gegeven van 18:30 tot 21:30. Een keer per maand wordt de workshop op zondagmiddag gegeven van 13:30 tot 16:30.

De workshops bestaan uit vier tot acht deelnemers en vinden plaats bij Spinam. Voor de workshop waarderen we het dat u de volgende check invult. Die wordt gebruikt tijdens de workshop zodat we rekening kunnen houden met uw inzicht, wensen en voorkeuren.

Doe de check.
Interesse in de workshop?
Meer informatie? (volgt)

Share