Spinam sponsoring shirtjesSpinam is een bedrijf dat niet alleen maatschappelijk verantwoord, maar ook maatschappelijk betrokken wil ondernemen. Daarom stelt Spinam elk jaar een bepaald percentage van de beschikbare uren en euro’s ter beschikking voor sponsoring.

In 2015 heeft Spinam door een moeilijke markt louter uren ter beschikking gesteld. Het percentage van het aantal bestede uren was dit jaar 1% hoger dan begroot en dat betekent dat de doelstelling voor 2015 behaald is.

Door een uitbreiding van interne en externe medewerkers van Spinam is het budget voor 2016 tot en met 2018 groter. Er is dit jaar 10% van de beschikbare uren en euro’s in de begroting opgenomen. Er is dit jaar dus aanzienlijk meer ruimte voor sponsoring.

Elke aanvraag voor sponsoring door Spinam wordt met zorg en aandacht behandeld. Dit houdt dan ook in dat voor elke aanvraag dezelfde kernwaardes worden gehanteerd:

  1. De organisatie of het sponsordoel moet een sterk element van educatie of persoonlijke groei of ontwikkeling bevatten. Spinam vind namelijk dat elk individu een kans verdient om te groeien op zowel educatief als persoonlijk gebied. Door middel van samenwerking is dit heel goed mogelijk.
  2. Omgeving Purmerend is een pre, aangezien Spinam zich vooral richt op lokale sponsoring.
  3. Er moet toekomstperspectief in de samenwerking zijn. Dit houdt in dat Spinam alleen openstaat voor langer durende sponsoring.
  4. Eenieder dient gelijk bejegend te worden. Spinam doet dan ook niet aan sponsoring als dit een ander individu of een andere groep schaadt wat normen en waarden betreft.
  5. Er bestaan mogelijkheden voor ruildiensten.

Sponsoring is echter iets meer dan doneren. Spinam doet niet aan doneren, alleen aan sponsoring. Dit houdt in dat Spinam een duidelijke en meetbare tegenprestatie verwacht voor de geleverde dienst en/of het geleverde geld. Deze tegenprestatie moet het bedrijfsdoel van Spinam dienen, dus een vermelding in een nieuwsbrief of een bedankje per mail is niet voldoende.

Bij dezen een aantal mogelijke tegenprestaties:

  1. In ruil voor een periode van advisering is een vermelding van Spinam met een begeleidende tekst op zijn plaats. Tevens krijgt Spinam een testimonial over wat Spinam u geleverd heeft.
  2. In het geval van shirt- of evenementensponsoring wordt het logo duidelijk vermeld en wordt u geacht Spinam te allen tijde op de hoogte te brengen van eventuele media-uitingen. Ook verwacht Spinam dat het evenement voor langere tijd zichtbaar zal zijn.
  3. Indien Spinam een website sponsort, zal een student van Spinam deze te allen tijde mogen gebruiken als leerobject.

Het is uiteraard ook mogelijk zelf een voorstel te doen. Elk sponsorcontact is immers uniek. Wel is het zo dat Spinam in elk geval het recht heeft elke (media-)uiting waarin Spinam vermeld wordt te gebruiken voor eigen (media-)uitingen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bekijken.

Share