Een belangrijk onderdeel van Spinam is Spinam Media, onze uitgeverij die zich bezig houdt met het ontwikkelen van educatieve producten. Dit kan van alles zijn: het ontwerpen en maken van modules, oefenmateriaal, materialen voor toetsen en het afnemen van toetsen.

Het ontwerp wordt gemaakt naar uw wensen: wilt u het nieuwe boek of de nieuwe module baseren op iets wat al bestaat of wilt u het boek of de module geheel zelf (laten) ontwerpen? Het kan allemaal. Ook kijkt Spinam samen met u welke didactische methode, middelen en toetsen en/of examens de gewenste vruchten af zullen werpen – denk bijvoorbeeld aan verschillende soorten opgaven en vragen. Wij adviseren u hier graag in. Als u hier een keuze in heeft gemaakt, stelt Spinam volgens het OER (onderwijs- en examenreglement) een module of boek samen.

Pas als uw ontwerp volledig naar uw wensen is, nemen we het boek of de module in productie. De verschillende onderdelen van het ontwerp worden nu verder tot in de details ingevuld. De lesstof is in deze fase van het proces erg van belang, aangezien hetgeen in het boek of de module verschijnt ook hetgeen is dat getoetst wordt.

Daarnaast maakt Spinam toetsen voor met name het MBO-onderwijs. Spinam maakt deze toetsen voor haar eigen studenten, maar op aanvraag ook voor andere onderwijsinstellingen. De toetsen die Spinam voor haar eigen studenten maakt, zijn gebaseerd op de door ons ontwikkelde lesmaterialen. De toetsen die we op aanvraag maken, worden gebaseerd op lesmaterialen dat de aanvrager hiervoor aanwijst.

Spinam Academy is daardoor goed op de hoogte van het gewenste niveau van elke toets en zorgt er zo voor dat de moeilijkheidsgraad van de vragen goed aansluit op de behandelde stof.  Een toets is nooit te moeilijk of te makkelijk voor de kandidaten. Door gebruik te maken van verschillende soorten vragen kunnen we ook op deze manier variëren in de moeilijkheidsgraad. Er worden bijvoorbeeld zowel meerkeuzevragen als open vragen afwisselend gesteld en bij elke soort vraag hoort een andere normering. Juist dit luistert erg nauw en daarom maakt Spinam niet alleen de toets of het examen, maar ook het antwoordmodel.

Ten slotte helpt Spinam docenten in de toepassing van de lesstof en de examenproducten en het afnemen van de toetsen. Maar ook als u binnen het onderwijs tegen situaties aanloopt waarbij u wel wat ondersteuning of een sparring partner kunt gebruiken, staat Spinam Academy aan uw zijde. Docenten kunnen immers ook niet alles alleen.

Share