Weten wat u echt wilt en kunt. In onze huidige samenleving waarin veel eisen worden gesteld is dit behoorlijk belangrijk. Een stage kan dan een briljante oplossing zijn in deze zoektocht. Spinam vindt het belangrijk dat mensen zich kunnen ontwikkelen en ontdekken wat zij leuk vinden.

Voor mensen die zich willen richten op de ICT is Spinam al sinds 25 juni 2015 een erkend leerbedrijf bij de SBB sbb-beeldmerk(voorheen ECABO), wat heeft geleid tot leerplekken voor de volgende kwalificaties:

  • Servicemedewerker (niveau 2)
  • Financieel administratief medewerker (niveau 3)
  • Juridisch-administratief dienstverlener (niveau 4)
  • Medewerker (financiële) administratie (niveau 2)
  • Medewerker marketing en communicatie (niveau 4)
  • Medewerker secretariaat en receptie (niveau 2)
  • Assistent dienstverlening en zorg (niveau 1)
  • Software developer (niveau 4)

Deze erkenning is conform het reglement leerbedrijven van SBB en conform de Wet Educatie en Beroepsonderwijs (artikel 7.2.10 lid 1). Dit stelt Spinam in staat beroepspraktijkvorming (BPV) voor het middelbaar beroepsonderwijs (MBO) te verzorgen.

Stage

Spinam biedt twee vormen van stage: een vrijwillige stage en een school gerelateerde stage.
Met een vrijwillige stage biedt Spinam de kans werkervaring op te doen. Deze stage zal veelal ICT-gerelateerd zijn – denk aan webdesign en applicatieontwikkeling – maar dat is niet noodzakelijk. Indien de stage een ICT-stage is, hanteert Spinam het European e-Competence Framework om de leerdoelen en werkzaamheden herkenbaar te maken voor andere werk- en opdrachtgevers. Een vrijwillige stage zal niet fulltime zijn en gaat vaak in combinatie met studie en/of werk. De inzet zal daarom beperkt zijn tot 8-12 uur per week. Ten slotte betaalt Spinam geen stagevergoeding, maar er worden ook geen opleidingskosten in rekening gebracht.

Een school gerelateerde stage is meestal een MBO-stage. De stage zal een tijdsbeslag van ongeveer 650 uur hebben, welke verdeeld worden in weken van 16 tot 32 uur, maar ook 40 uur is bespreekbaar. Bij deze stage betaalt Spinam geen stagevergoeding, maar ook hier worden er geen opleidingskosten in rekening gebracht.
Indien u van een andere opleiding komt en toch graag stage zou lopen bij Spinam, kunt u uiteraard contact opnemen voor meer informatie. Maatwerk behoort immers tot onze mogelijkheden.

Over Spinam

De initiatiefnemers van Spinam, Daniël Doorn en Patricia Doorn – Bosch, hebben een ruime ervaring in het begeleiden van stagiairs en afstudeerders. Al ruim 10 jaar worden er studenten en collega’s opgeleid in hun eigen of een ander vakgebied.

Wilt u meer weten? Neem contact op!

Share