Weten wat u echt wilt en kunt, is tamelijk belangrijk in de wereld waarin wij tegenwoordig leven. Een stage kan hiervoor de perfecte oplossing zijn. Spinam vindt het belangrijk dat mensen – die zich willen richten op de ICT – kunnen ontwikkelen en ontdekken wat zij leuk vinden. Daarom is Spinam sinds 25 juni 2015 een erkend leerbedrijf bij de SBB sbb-beeldmerk(voorheen ECABO), wat heeft geleid tot leerplekken voor de volgende kwalificaties:

  1. Applicatie- en mediaontwikkelaar (Niveau 4)
  2. Financieel administratief medewerker (Niveau 3)
  3. Medewerker (financiële) administratie (Niveau 2)
  4. Medewerker secretariaat en receptie (Niveau 2)
  5. Medewerker marketing en communicatie (Niveau 4)

Deze erkenning is conform het reglement leerbedrijven van SBB en conform de Wet Educatie en Beroepsonderwijs (artikel 7.2.10 lid 1). Dit stelt Spinam in staat beroepspraktijkvorming (BPV) voor het middelbaar beroepsonderwijs (MBO) te verzorgen.

Stage

Spinam biedt twee vormen van stage: een vrijwillige stage en een schoolgerelateerde stage.
Met een vrijwillige stage biedt Spinam de kans werkervaring op te doen. Deze stage zal veelal ICT-gerelateerd zijn – denk aan webdesign en applicatieontwikkeling – maar dat is niet noodzakelijk. Indien de stage een ICT-stage is, hanteert Spinam het European e-Competence Framework om de leerdoelen en werkzaamheden herkenbaar te maken voor andere werk- en opdrachtgevers. Een vrijwillige stage zal niet fulltime zijn en gaat vaak in combinatie met studie en/of werk. De inzet zal daarom beperkt zijn tot 8-12 uur per week. Ten slotte betaalt Spinam geen stagevergoeding, maar worden er ook geen opleidingskosten in rekening gebracht.

Een schoolgerelateerde stage is voornamelijk een MBO-stage. De stage zal ongeveer 650 uur zijn, welke verdeeld zijn in weken van 16-32 uur, maar ook 40 uur is bespreekbaar. Bij deze stage betaalt Spinam geen stagevergoeding, maar deel je (indien van toepassing) in de winst. Ook hier worden er geen opleidingskosten in rekening gebracht.
Indien u van een andere opleiding komt en toch graag stage zou lopen bij Spinam, kunt u uiteraard contact opnemen voor meer informatie. Wellicht zijn er mogelijkheden.

Over Spinam

Spinam, in de persoon van Daniël Doorn en Patricia Doorn – Bosch, hebben een ruime ervaring in het begeleiden van stagiairs en afstudeerders. Al ruim 10 jaar worden er studenten en collega’s opgeleid in hun eigen of een ander vakgebied. Als er vragen zijn, stel ze gerust.

Share