Initiatiefnemer van Spinam, Daniël Doorn had van 1990 tot 1995 een onderneming die vooral diensten verleende aan mensen met beperkte middelen. In die periode waren computers net in opkomst en deze apparaten waren niet bepaald goedkoop. En internet voor consumenten stond in de kinderschoenen. Daniël Doorn bood mensen met een wat lager inkomen de kans toch een computer in het bezit te hebben door een aanzienlijk goedkoper instapmodel te verschaffen.

Daarnaast gaf Daniël Doorn bijles aan leerlingen van het VWO- en lager onderwijs en richtte hij zich op het hergebruiken van hardware. Zelf volgde hij ondertussen onderwijs op het HBO. Hij volgde de opleidingen software engineering en telematica.

Een omslag volgde een tiental jaren later, toen door de financiële crisis van 2008 ook de arbeidsmarkt stevig veranderde. Er werd sindsdien namelijk meer flexibiliteit van werknemers verwacht en niet elke werknemer kon deze flexibiliteit bieden.

Daar zag Daniël de kans om Spinam te starten. Omdat de wens om zijn kennis over te dragen nog steeds aanwezig was en nog steeds is. Dit heeft geleid tot de oprichting van Spinam in 2012. Vanaf de opstartfase in het eerste jaar heeft Spinam elk jaar een verdubbeling laten zien. Van een parttime ondernemer groeide Spinam tot een bedrijf met meerdere medewerkers en flexibele krachten.

Share