Daniël Doorn had van 1990 tot 1995 een kleine onderneming die vooral diensten verleende aan mensen met beperkte middelen. In die tijd kwam de computer wat in opkomst en deze apparaten waren niet bepaald goedkoop. En internet voor consumenten stond in de kinderschoenen. Daniël Doorn bood mensen met een wat lager inkomen de kans toch een computer in het bezit te hebben door een aanzienlijk goedkoper instapmodel te verschaffen.
Daarnaast gaf Daniël Doorn bijles aan leerlingen van het VWO- en lager onderwijs en richtte hij zich op het hergebruiken van hardware. Zelf zat hij namelijk op het HBO. Hij volgde de opleidingen software engineering en telematica.

Vanaf 1995 kwam deze onderneming op een zeer laag pitje te staan, omdat Daniël een baan had waar hij goed zijn ei in kwijt kon en meer ervaring op kon doen.

Het doel van Daniël Doorn kon sneller verwezenlijkt worden dan verwacht. Dit kwam met name door de crisis en veranderende arbeidsmarkt rond 2008. Er werd namelijk meer flexibiliteit van werknemers verwacht en niet elke werknemer kon deze flexibiliteit bieden. Door een aantal privé-omstandigheden zag Daniël de kans opnieuw een onderneming te starten. Simpelweg omdat de wens om zijn kennis over te dragen nog erg aanwezig was en nog steeds is. Daniël dacht zijn ondernemende karakter goed in te kunnen zetten door opnieuw een onderneming te starten. Dit heeft geleid tot de geboorte van Spinam in 2012. Na een moeilijk eerste jaar heeft Spinam elk jaar een verdubbeling laten zien. Van een parttime ondernemer groeide Spinam tot een bedrijf met twee medewerkers en vijf flexibele krachten.

Share