Welkom Spinam de Spin

Hallodio allemaal!

Ik zal mij even voorstellen: ik ben Spinam de Spin en ik regel het leven op het web van het bedrijf waarnaar ik vernoemd ben. Meestal is dat allemaal prima te handhaven – is ook niet zo moeilijk met acht handen -, maar het leven op een web gaat niet altijd over roosjes. Er hoeft namelijk niet veel te gebeuren om een draadje van een web los te laten schieten. Een web is heel fragiel.

Eigenlijk is het leven in de mensenwereld net als mijn leven in een web – soms behoorlijk ingewikkeld. Het kleinste ongeval kan de grootste gevolgen hebben. Natuurlijk schiet er bij mensen dan geen draadje van hun web – dus leefomgeving – los, maar er kan wel veel veranderen waardoor sommige dingen net iets lastiger dan gewoonlijk zijn. Het leven is immers erg veranderlijk – net als mijn web. Daarom vergelijk ik het leven van een mens met mijn eigen leven. Dat maakt het een stuk minder ingewikkeld voor mij om u uit te leggen hoe ik, Spinam, u kan helpen als er ineens iets – dit kan van alles zijn – verandert en uw loopbaan een uitdaging wordt.

Stelt u zich eens voor dat u net als ik in een web zou leven. Jaren heeft het geduurd voordat uw web was zoals u wilde dat het was: een fijne plek waar u uw hele leven wil vertoeven. Dit web – waar u noeste arbeid voor heeft verricht – is niet alleen uw leefomgeving, maar ook de plek en de manier om aan voedsel te komen. Vliegen, insecten en andere vangsten blijven namelijk gemakkelijk in dit kleverige web hangen. Dat is hartstikke handig, maar wat nou als uw web ineens niet meer dat fijne plekje is – waarmee u ook nog eens aan voedsel komt – doordat er een draadje los geschoten is? Hoe moet het dan allemaal verder? Nou, volgens mij zijn er twee opties: uw fijne omgeving in de steek laten en helemaal opnieuw moeten beginnen óf hulp inschakelen om uw web te restaureren.

Als u kiest voor de eerste optie – in eerste instantie de gemakkelijkste en de snelste -, moet u opnieuw urenlang een plek vinden om opnieuw dagenlang een nieuwe leefomgeving te creëren. Dit lijkt de snelste en gemakkelijkste oplossing, maar dit is het niet. De gemakkelijkste misschien wel, omdat u weet dat u een fijne leefomgeving kan creëren – dat is u immers al eerder gelukt -, maar de snelste is het zeker niet. U moet een nieuwe plek vinden, u moet uw hele web opnieuw maken, u moet opnieuw wennen aan uw leefomgeving én u moet opnieuw noeste arbeid verrichten.

Als u kiest voor de tweede optie – aanvankelijk de lastigste en de minst snelle -, is samenwerking erg belangrijk. Ik weet namelijk uit ervaring dat het heel zwaar is om van een fijn web dat kapot is gegaan een nieuw fijn web te creëren, maar ik weet ook dat het niet onmogelijk is. Ik weet dat het heel goed mogelijk is om dat geknapte draadje – of de geknapte draadjes – weer te herstellen of zelfs te vervangen. En dat hoeft u niet alleen te doen. Daar kan ik, Spinam, u uitstekend bij helpen. Ik ben immers een meester in het maken van een fijn web, nietwaar? Bovendien gaat het een stuk sneller en is het een stuk gemakkelijker en leuker om iets wat kapot is samen te herstellen.

Ik, Spinam de Spin, beloof hierbij plechtig u te zullen helpen uw web – of leefomgeving – te herinrichten naar uw wensen, zodat het allemaal weer wat leuker en fijner wordt in de grote, complexe mensenwereld. Zelfs het herstellen van het dunste draadje is al een enorme stap richting de toekomst.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *