Spinam stelt voor: Inara Doorn

Hallodio, daar ben ik weer! Ik ben er een tijdje tussenuit geweest en dat betekent dat ik u heel wat vreugde en plezier verschuldigd ben. Daarom kom ik nu even een onwijs leuk nieuwtje bekend maken: een van mijn mensen-vriendinnetjes, Inara Doorn, heeft een boekje geschreven dat vanaf nu te koop is bij verschillende boekwinkels en online.

Inara heeft een klein zusje dat ze graag voor wil lezen voor het slapengaan. Maar alle boekjes die zij thuis hebben, zijn natuurlijk al een keertje voorgelezen. Inara wilde iets nieuws, iets wat zij haar kleine zusje zelf voor kon lezen, iets wat helemaal van Inara was. Daarom besloot Inara een boekje te schrijven. En dat boekje is vanaf nu dus te koop. Vanaf nu kan Inara zichzelf schrijfster noemen.

Het boekje gaat over de leventjes van de knuffels van Inara. Al deze knuffels, voor welke zij zichzelf te oud vindt, zijn te zien in het boekje. Inara heeft namelijk foto’s gemaakt, die zij als illustraties heeft gebruikt. Een creatief breintje heeft die Inara, hoor. En niet alleen die afbeeldingen laten haar creativiteit zien; ook haar taalgebruik laat zien dat ze heel erg nadenkt over dingen. Inara laat in haar boekje namelijk zien hoe zij over bepaalde dingen denkt. Zo is uit het boekje op te maken dat het woord ‘opgeven’ niet in het vocabulaire van het kleine meisje voorkomt. Wat er ook gebeurt, of er nu verdriet, blijdschap of angst heerst, Inara is niet van het opgeven. En gelukkig maar, want anders zou haar boekje nooit gemaakt zijn en zou niemand ooit een wijze les uit het boek van Inara kunnen trekken. Ik, Spinam de Spin, heb namelijk heel veel geleerd van Konijn en zijn avonturen – en dus stiekem eigenlijk van mijn lieve mensen-vriendinnetje.

Bovendien vind ik het leuk om te zien dat zo’n klein, jong mensje met zo’n onwijs wijze blik naar de wereld en bepaalde gebeurtenissen kijkt. Ik wist ook eigenlijk helemaal niet dat mensen net als spinnen denken. En al helemaal niet dat dat op zo’n jonge leeftijd al zo goed kon. Ik vind dit niet zo leuk om te zeggen, maar door Inara ben ik gaan geloven dat mensen-hersenen misschien wel beter zijn dan spinnenhersentjes!

Als ik, een ienieminie – voor de mens onnozel – spinnetje dat hartstikke onschuldig in het leven staat, al wat kan leren van het boek van Inara, moeten mensen dat al helemaal kunnen, toch? Misschien zouden mensen dat dan ook maar eens moeten doen. Dus, lieve mensen, ren of surf naar een van de vele verkooppunten en laat u verbazen door de creatieve geest van mijn lieve mensen-vriendinnetje, Inara Doorn. Wie weet, leert u nog wat van haar!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *