Komen we onze eigen kernwaarden na?

Spinam heeft drie kernwaarden die de visie van Spinam goed uitstralen. Met samenwerking, kans en groei geeft Spinam vorm aan de educatieve doelstellingen van haar klanten. Maar waar bij de loodgieter thuis vaak een lekkende kraan te vinden is, vraag ik me af of dit ook bij Spinam zo is. Komt Spinam zijn eigen kernwaarden na?

Spinam werkt namelijk met een flexibele schil aan arbeidskrachten. Een sterke mengeling van jong en oud talent kenmerkt onze succesvolle groei van de afgelopen jaren. We werken samen aan de verschillende projecten en dus inderdaad (bijna) nooit alleen. Onze kernwaarde kans geven we niet alleen vorm door het aanbieden van vrijwillige en schoolgerelateerde stages, maar onze medewerkers krijgen ook de kans zich te ontwikkelen in voor hen onbekende richtingen. Groei zie je vaak als kernwaarde terug bij vele bedrijven. Spinam richt zich intern en extern op groei van de mens. De groei van Spinam (en haar klanten) komt daarna vanzelf.

Gezien de tevredenheid bij onze klanten maken we onze kernwaarden meer dan waar. Maar ook richting ons eigen personeel durf ik na enig zelfreflectie te zeggen dat we hierover heel tevreden mogen zijn. Tijdens de in te plannen functioneringsgesprekken bieden onze medewerkers mij de kans om te ervaren of mijn zelfreflectie ook accuraat is. Wat we aanbieden aan onze klanten, bieden we onze medewerkers ook. Een mooi voorbeeld is onze propositie voor het zelf uitgeven van een boek. Een laagdrempelige, maar hoogstaande dienstverlening voor iedereen.

Een kernwaarde die u niet zult aantreffen is maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) of duurzaam ondernemen. Ik vind dit geen kernwaarden, maar meer een logisch DNA van ondernemen. Alles wat Spinam doet is omgeven met drie goede redenen en de verplichting dat het duurzaam en verantwoord moet zijn. Ik hoor vaak dat dit op gespannen voet leeft met onze flexibele schil van arbeidskrachten.

Ik ervaar dit niet en ik hoor niet van onze medewerkers dat dit een probleem is. En mijn deur staat altijd open om het gesprek aan te gaan. Maar ik vind wel dat ik soms B moet zeggen nadat ik anderhalf jaar al A gezegd heb. En op het moment dat iemand in feite niet meer tot de flexibele schil kan behoren, dan zegt ik ook met alle liefde en heel luid B.

Met gepaste trots meld ik dat Spinam na ik, als eigenaar, en mijn vrouw, als meewerkende partner, een derde vaste pilaar gaat toevoegen. Corinne Flierman – Klop zal per 1 januari 2018 parttime in vaste dienst treden. Dit doet recht aan haar rol als redacteur voor Spinam Media en het feit dat ze anderhalf jaar geleden ons kwam versterken op flexibele basis.

En nu mag ik dus gaan samenwerken, een kans bieden en groei doormaken. Het is namelijk een heel proces om een eerste medewerker zelf in loondienst te nemen en uit de flexibele schil te halen. Zaken als contract, loonadministratie, loonheffing, arboregelgeving, verzuim en ga zo maar door. En dat doe ik met liefde. Duurzame en verantwoordelijke liefde omdat ik van mijn medewerkers niet meer kan vragen, dan dat ik zelf bereid ben om te leveren.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *