Spinam vertelt: 2017 in het kort

Hallodio, lieve mensen!

Kleine spoiler-alert: 2017 is voorbij. Supergek idee is dat. Dit jaar leek voor mij, Spinam de Spin, namelijk een stuk korter te duren dan voorgaande jaren. En enerzijds vind ik dat best wel jammer, anderzijds vind ik dat juist superdupertof. Ik vind het best wel jammer dat dit jaar voorbij is, omdat het een reuzefijn jaar is geweest voor mij. Spinam heeft namelijk behoorlijk wat bereikt in 2k17.

Om maar gewoon gelijk met de deur in huis te vallen: de bedrijfsresultaten zijn wel 50% hoger dan gedacht, verwacht én gehoopt. En daarmee bedoel ik dus echt niet alleen op financieel gebied, hoor. Ik bedoel ook qua personeel. Het hele jaar door heeft het bedrijf minimaal 10 werknemers gehad. Sommige medewerkers liepen of lopen stage, andere medewerkers waren of zijn vast in dienst. Mede dankzij hen – dus zowel de stagiairs als de vaste medewerkers – konden we flexibel inspelen op de groeiende en krimpende vraag van klanten. Fijn, want hierdoor heeft niemand stil hoeven zitten binnen Spinam.

Een ander puntje waar we binnen Spinam enorm trots op zijn is de groei die we bij onze medewerkers hebben gezien. Elk van de medewerkers is op bepaalde vlakken enorm boven zichzelf uitgestoken. De een op sociaal gebied, de ander op kundig gebied en Nico vooral op persoonlijk gebied. Nico is door het afronden van Spinam Competentie Cultiveren namelijk 50% over de breedte gegroeid in het e-CF profiel Developer. Dat is onwijs fijn voor Nico – groei is immers altijd superfijn -, maar dat is ook superfijn voor Spinam. Zijn groei heeft immers plaatsgevonden met behulp van Spinam Competentie Cultiveren. Spinam heeft zichzelf dus laten zien in veel meer in staat te zijn dan verwacht.

En als klap op de vuurpijl mag Spinam zich nu toch écht uitgever noemen. Natuurlijk was Spinam al een hele tijd uitgever, maar eigenlijk had Spinam zijn naam als uitgever eigenlijk met één boek nog niet veel eer aan gedaan. Dit jaar wel. Er zijn namelijk wel 14 (werk)boeken door Spinam uitgegeven. En de grootste verrassing is misschien nog wel dat de schaaknotatieboekjes het keigoed doen. Met de publicaties van deze 14 (werk)boeken heeft Spinam ruimschoots aan de verwachtingen voldaan.
Nog meer dan ruimschoots hebben we aan deze verwachtingen voldaan door het uitgeven van het boekje van Inara, mijn lieve mensenvriendinnetje. Dit boekje is namelijk het eerste échte boekje – dat hoogstwaarschijnlijk gelezen wordt voor ontspanning en niet om ergens kundiger in te worden – dat Spinam heeft uitgegeven. En daar ben ik – ondanks dat ik slechts een spinnetje ben – apetrots op. Het schrijven van een leesboek door mijn lieve mensenvriendinnetje heeft Spinam in een zeer goed daglicht geplaatst wat uitgeven betreft.

Om alles maar even kort samen te vatten: 2017 is voor Spinam een prima jaar geweest. We hebben ons af en toe de benen, armen en vingers uit het lijf moeten werken, maar het is het allemaal meer dan waard geweest. 2017 was fantastisch, maar we gaan enorm ons best doen om 2018 nog veel fantastischer te maken. U zult zeker nog veel meer van ons – en mijn vriend Simon de Slak – horen volgend jaar. Want ook in 2018 zetten wij stappen in de toekomst.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *