Hoe ziet 2018 er uit?

Hallodio!

2017 ligt al bijna een maandje achter ons. Da’s best een beetje gek, want dat betekent dat we nog maar elf maanden hebben om de doelen die zijn gesteld voor dit jaar, te behalen. En dat betekent weer dat we zeker niet stil kunnen zitten binnen Spinam. We hebben namelijk behoorlijk wat doelen voor onszelf gesteld en zijn vastberaden deze te behalen.

Net als in 2017 wil Spinam graag een vaste plek voor een vrijwillige stage en twee of drie plekken voor een schoolgerelateerde stage behouden. Simpelweg omdat ervaring heeft geleerd dat dit prima werkt en een behoorlijk steentje bijdraagt aan de individuele groei van zowel de stagiair(e) als de begeleider.
Ook zal Spinam zich vast blijven houden aan het personeelsaantal van tien personen. Dit is hartstikke goed bevallen en zal de kosten ongeveer gelijk houden. Personeel moet immers ook bekostigd worden. Dat zal dit jaar hopelijk alleen wel een stuk makkelijker worden. Het is namelijk de bedoeling dat de omzet met 25% zal stijgen dit jaar. En dat heeft in ieder geval drie oorzaken.

De eerste oorzaak voor het stijgen van de omzet is de lancering van spinam.academy in het derde kwartaal. Dit is een educatieve site – begeleid door mij – waarop veel dingen op een speelse, doch interessante manier geleerd kunnen worden.

Daarnaast zullen er wekelijkse Maatwerk Campus gegeven worden. Deze worden veelal in het weekend gegeven en kunnen naar wens bijgewoond worden. Het is dus niet een soort abonnement of iets dergelijks, maar iets vrijblijvends. Dat houdt in dat er per keer dat u er bent met u afgerekend wordt. Dat kan contant, maar ook zeker met de pinpas.

Om ervoor te zorgen dat het werk dat Spinam levert altijd zo goed mogelijk is, heeft Spinam besloten een extra ICT-trainer op te leiden. Dat is fijn, want deze ICT-trainer is zowel werkzaam voor Spinam an sich als voor de Maatwerk Campus van Spinam.

Bovendien zullen de in 2017 gepubliceerde boeken ook dit jaar de gewenste vruchten afwerpen. De verkoop van deze boeken stopt namelijk niet. Deze verkoop vergroot de omzet eigenlijk alleen maar meer. Dat is fijn, want zo laten we onszelf keer op keer zien dat het werk dat wij verrichten en verricht hebben ook op lange termijn zinvol is geweest.

En als klap op de vuurpijl is Spinam nog lang niet klaar met publiceren. Vooralsnog staan er zes tot twaalf publicaties op de planning voor het jaar 2018. Dat zijn niet louter educatieve boekwerken, maar ook gewoon leuke leesboekjes voor kindjes en hun ouders.

Dus vrees niet; van Spinam zult u nog heel veel te horen krijgen. Er zal gewerkt blijven worden aan webapplicaties, websites, examencentra en nog een hele hoop meer. Spinam zal ook dit jaar niet stil blijven zitten en stappen zetten in de toekomst. Met en door u.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *