Wat is tuinieren in de ICT?

Tuinieren in de ICT is in het kort de kunst van het kweken van directe of indirecte toegevoegde waarde voor u of uw bedrijf. Typische werkzaamheden die horen bij een tuinman in de ICT zijn het wieden van overjarige ICT, opruimen van overbodige ICT, snoeien in -, het bemesten van -, het begieten en het zaaien van nieuwe mensen en middelen. Als laatste het bestrijden van insecten. De tuinman in de ICT heeft samengevat de kennis om de tuin op de juiste manier te onderhouden.

De sleutel tot elk succesvol landschap is de juiste balans tussen mensen en middelen. Een kritische, maar vaak vergeten onderliggende factor is het klimaat of voedingsbodem. Zonder de juiste voedingsbodem kunnen deze niet tot bloei komen. Iedere tuinman in de ICT snapt dat wel, maar het consequent uitvoeren is andere koek.

Een tuinman in de ICT denkt niet zozeer in beperkingen, maar ook weer niet in onbegrensde mogelijkheden. Met een ongelimiteerde toegang tot mensen en middelen kan iedereen een goed resultaat halen. Met te weinig is er maar weinig te oogsten. Een tuinman in de ICT zorgt met een goede balans tussen de mensen en middelen voor een goede oogst. Niet een maximale oogst, maar een duurzame oogst die vele malen herhaald kan worden.

Het woord duurzaamheid is per definitie het centrale thema voor een tuinman in de ICT. Maar niet de duurzaamheid die bereikt wordt met de allerbeste in in het aantrekken van de beste mensen en middelen. De duurzaamheid is het via cultiveren van talent tot bloei komen in het juiste tempo. Zonder het juiste tempo is duurzaamheid niet haalbaar.

Het snoeien, wieden en opruimen van overjarige of overtollige ICT zal de tuinman in de ICT zonder veel moeite doen met de wetenschap dat de vrijgekomen ruimte de duurzame groei van de te cultiveren mensen en middelen mogelijk maakt. Het landschap kan dan immers zo ingericht worden dat de de juiste samenhang een duidelijke en vaste plek krijgt. En vergeet niet dat de tuinman in de ICT de juiste snoeivorm zal vinden en toepassen.

Met een juiste plek en snoeivorm zullen de mensen en middelen ook gezaaid en bemest moeten worden om tot de juiste bloei te komen. Een kant en klaar landschap laat zich niet in delen kopen. Een tuinman in de ICT kan als geen ander een het beste uit alles en iedereen te halen. De duurzaamheid wordt hier bereikt door te cultiveren met behulp van groei en niet met behulp van verkregen volgroeide onderdelen.

Uiteindelijk krijgt de tuinman in de ICT ook te maken met ziekten en plagen die aan de wortels van het landschap knagen. Hoe vervelend dat ook is, maar dan keert de tuinman in de ICT weer terug naar het snoeien, wieden en opruimen van de ziekmakende en aangetaste onderdelen van het landschap. Maar ook hier wordt de duurzaamheid opgezocht door nadrukkelijk te zoeken naar herbruikbare delen. Hetzij als stekje, hetzij als compost.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *